Izleti i ekskurzije

Veliki broj atraktivnih lokacija u Crnoj Gori i regionu, pruža Vam mogućnost da uživate u ljepoti jedinstvene turističke atrakcije – brojnih manastira, starih crkava i tvrđava, kulturno-istorijskih spomenika, netaknute prirode, divljih rijeka, planinskih masiva, jezera, plaža…

Gostima našeg hotela svakodnevno organizujemo atraktivne i raznovrsne izlete.Na osnovi Vaših želja u mogućnosti smo organizovati cijelu paletu drugih vrlo zanimljivih izleta.

Kanjoni Crne Gore: Izlet Vam pruža priliku da obiđete cijelu Crnu Goru u jednom danu. Vožnja i foto pauze u kanjonima Morače i Tare, koji ujedno predstavljaju najljepše vidikovce na našim prostorima, doživljaj koji će vam se duboko urezati u pamćenje…

Posjeta Manastiru Morača koji se nalazi u ljepom prirodnom ambijentu sa centralnom crkvom posvećejnoj Bogorodici oko koje se nalaze prostorije u kojima se odvija skroman život kaluđera. Posjeta Nacionalnog parka Biogradska gora koji ispresjecan potocima i uvalama, ukrašen preljepim Biogradskim jezerom, okićen vijekovnim šumama i pitomim livadama prestavlja veličanstveni dar prirode. U najduljem kanjonu Evrope upoznačete netaknutu prirodu i remek djelo mostogradnje – Most na Đurđevića Tari sa kojeg se pruža preljepi pogled. Posjetićete Nacionalni park Durmitor i Crno Jezero do kojeg se stiže asfaltnim putem kroz divnu četinarsku šumu. Splavarenje rijekom Tarom predstavlja jedno od najuzbudljivijih iskustava koje možete doživjeti u Crnoj Gori… Poslije kanjona Kolorado u Americi, kanjon rijeke Tare je najdublji na svijetu. Predstavlja jedinstvenu oazu tišine i netaknute prirode.

Nacionalni park Skadarsko jezero: i ribarsko selo Virpazar, samo su dio ugođaja koji vas očekuju na ovom izletu.

Vožnja brodom, za vrijeme koje ćete imati priliku da vidite bogato kulturno i vjersko nasleđe Crne Gore, tradicionalna kuhinja, netaknuta priroda, pelikani… samo su dio ljepota koji vas očekuju u Nacionalnom Parku Skadarsko jezero. Izlet vam pruža i priliku da u povratku sa Skadarskoj jezera posjetite Manastir Reževići, koji datira jos iz XIII vijeka, a nalazi se na živopisnom i zelenom platou iznad morske obale na domaku Petrovca. Skadarsko jezero predstavlja najveće jezero na Balkanskom poluostrvu koje je ujedno i jedan od pet Nacionalnih Parkova Crne Gore, nadaleko poznato po bogatstvu flore i faune, mjesto kulturno-istorijske zaostavštine Crne-Gore.

Manastir Ostrog: sa moštima Svetog Vasilija Čudotvorca predstavlja najveću svetinju u Crnoj Gori.

Manastir je podignut 1650 godine, čine ga Donji i Gornji Manastir i novosagrađena crkva posvećena Mučeniku Stanku koja se nalazi iznad donjeg Manastira. Gornji Manastir Ostrog se nalazi na 900m nadmorske visine. Sačinjavaju ga dvije crkve posvećene Časnom Krstu i Vavedenju Presvete Bogorodice u kojem se čuvaju mošti Sv.Vasilija Ostroškog koje imaju iscjeljiteljsku moć. Donji Manstir je posvećen Sv. Trojici.Manastir Ostrog je najposjećenija svetinja na ovim prostorima, a posjećuju ga svi vjernici bez obzira na konfesiju. Svi putnici od strane agencije dobijaju materijal o manastiru i Sv.Vasiliju Ostroškom.

Dubrovnik: Izlet za Dubrovnik predstavlja jedinstvenu priliku da posjetite jedan od najljepših starih gradova na Mediteranu.

Sa svojim trgovima, katedralama,samostanima, fontanama i muzejima ruši sve vremenske barijere i čuva svoju autentičnost iz 15 i 16. vijeka. Sa gadskih zidina pruža se nezaboravan pogled na Ostrvo Lokrum i preljepo Jadransko more. Poznati enleski pisac George Bernard Show je tokom svoje psojete Dubrovnika rekao: “Ako želite da vidite raj na zemlji posjetite Dubrovnik”.

Trebinje: Posjetite jedan od najljepših gradova Bosne i Hercegovine – grad vina, sunca i platana.

Izlet u Trebinje vam omogućava da u jednom danu posjetite stari grad i ujedno obiđete dva manastira. Naš Izlet u Trebinje vas vodi u obilazak kamenog, Arslanagića mosta, izgrađenog u XVI vijeku, hercegovačku Gračanicu, galeriju pozlaćenih ikona, etno kuću u Muzeju Hercegovine, stari grad sa gradskim zidinama, topovima, trgovima i Kaštelom.Vaše utiske o Hercegovini će upotpuniti hercegovačka konoba gdje ćete probati domaće hercegovačke specijalitete.

Splavarenje rijekom Tarom predstavlja jedno od najuzbudljivijih iskustava koje možete doživjeti u Crnoj Gori… Poslije kanjona Kolorado u Americi, kanjon rijeke Tare je najdublji na svijetu. Predstavlja jedinstvenu oazu tišine i netaknute prirode.
Rijeka Tara je prava “suza Evrope” koja se tako i naziva zbog svoje bistre i kristalno čiste vode. Ukoliko poželite, u bilo kojem dijelu toka ove rijeke možete piti njenu ledeno bistru i čistu vode. Poslije kanjona Kolorado u Americi, kanjon rijeke Tare je najdublji na svijetu. Dubok čak 1300 metara, najdublji kanjon u Evropi je od 1977. godine pod zaštitom UNESCO-a i spada u 25 najznačajnijih svjetskih prirodnih znamenitosti. Flora i fauna ovog dijela Balkana je divlja, bogata i rijetka. Veliki dio kanjona Tare je obrastao četinarima među kojima najznačajnije mjesto zauzima crni bor, koji na pojedinim mjestima ima visinu od 50 metara i starost od preko 400 godina. Kanjon rijeke Tare zasigurno predstavlja jedinstvenu oazu tišine i netaknute prirode i izaziva na ponovni susret a rafting ovom rijekom predstavlja jedno nesvakidašnje i nezaboravno iskustvo.

Izlet u najjužniji fjord Evrope je prilika da vidite jedinstvenu prirodnu ljepotu ovog zaliva i da upoznate njegovu istoriju, kulturu i arhitekturu…
Posjetite jedan od 25 najljepših zaliva svijeta! Spoznajte čari malog primorskog grada Perasta, nekadašnje luke velike Venecijanske republike koji zajedno sa dva ostrva (ostrvo Sveti Đorđe i ostrvo Gospa od Škrpjela) odolijeva vremenu i predstavlja pravi biser Bokokotorskog zaliva. Nezaobilazna je i posjeta Kotoru, gradu koji je upisan na listu Svjetske baštine i koji je pod zaštitom UNESCO-a. Grad – jedan od najočuvanijih u regionu, skriven iza gradskih zidina koje su noću osvjetljene tako da ocrtavaju glavu lava, je prava poslastica za turističku radoznalost. Na kraju, posjetite Tivat i nadaleko čuvenu luksuznu marinu za jahte – Porto Montenegro.

Lovćen predstavlja simbol Crne Gore i njene slobode. Na 1749m nadmorske visine nalazi se planina Lovćen koja je 1952 god proglašena Nacionalnim Parkom.

Na jednom od vrhova Lovćena, Jezerskom vrhu, 1675m nadmorske visine, nalazi se Mauzolej dje je sahranjen Petar II Petrović Njegoš, vladika, vladar, pjesnik i jedan od najznačajnijih ličnosti crnogorske istorije. Sa Jezerskog vrha se može vidjeti pola Crne Gore, Jadransko more, Skadarsko jezero, a kada su idealni vremenski uslovi i obala Italije. U podnožiju Lovćena se nalazi najpoznatije crnogorsko selo Njeguši, rodno mjesto dinastije Petrović, koja je 300 god. vladala Crnom Gorom.
Put Kotor-Njegusi–Lovćen je čuven po 25 serpentina koje ovom putovanju daju posebnu čar.